Vente 24 timer er en utdatert myte

Riktig Øyehygiene etter Vippeextensions

-er det lenge siden du oppdaterte deg med noe nytt faglig påfyll? Mange av våre rutiner og teknikker henger igjen både 10 og 20 år tilbake i tid. Har du tatt noen nye kurs, workshop, konferanser uten for våre landegrenser de siste årene? -Da er det mulig at du går glipp av viktig oppdatert informasjon…

⭐️ I moderne skjønnhetspleie har vippeextensions blitt et normalt alternativ for de som ønsker fyldigere og lengre øyenvipper eller en vannfast varig maskaraeffekt.

Men med populariteten følger det også en rekke misforståelser, spesielt knyttet til etterbehandlingen. En utbredt myte er at man bør vente 24-48 timer før man vasker øynene etter å ha fått påsatt vippeextensions. Før sa vi at dette var nødvendig for å la limet «herde» La oss avklare hvorfor dette er feil og hva den riktige praksisen skal være.

Hvorfor ventetiden er en myte

Tradisjonelt har mange trodd at venting etter vippeextension-behandling var nødvendig for å la limet tørke ordentlig. Men denne praksisen kan føre til mer skade enn nytte. Limene vi bruker tørker alt fra 05, til 3 sec, så 24-48 timer tørketid blir feil. Limet som brukes i vippeextensions kan forårsake kjemisk irritasjon. Når vippelim herder, reagerer det med luftfuktigheten og utløser en prosess som frigjør visse gasser. Gassene er tunge og legger seg rett ned på vippene og huden rundt øyet. Huden vår kan faktisk absorbere stoffer.
Disse gassene kan forårsake irritasjon rundt øyne. Uten riktig hygiene kan dette resultere i blokkerte meibomianske kjertler (kjertlene vi har på våtkanten rundt øyet) øyelokkbetennelse eller blefaritt. Dette kan føre til hevelse rundt øynene og røde irriterte øyne. Di meibomianske kjertlene er essensielle for å opprettholde en sunn tårefilm og for å forebygge tørrhet og irritasjon.

Riktig etterbehandling og hygiene

For å unngå disse problemene, er det viktig å opprettholde god øyehygiene umiddelbart etter behandling. Her er trinnene du og dine kunder bør følge:

1. Rens etter behandling:

Etter vippeextensions-behandling er ferdig utført, bør øynene vaskes forsiktig med en spesialtilpasset skumrens for vipper og øyne. Dette bidrar til å fjerne eventuelle rester av lim og forhindrer oppbygging av bakterier.

2. Skyll grundig:

Etter rensingen, skyll øynene forsiktig med rent vann. Dette bidrar til å fjerne alle rester av rengjøringsmiddelet. Tørk vekk overflødig vann med en Kleenex

3. Hjemmepleie:

Instruer kunden om å rense ansiktet og øynene forsiktig før leggetid. Det er viktig å fortsette med denne praksisen daglig for å opprettholde god øyehygiene og forebygge irritasjon.

✨Det oppleves meget profesjonelt for kunden og få denne oppfølgingen rett etter behandling✨

Ved å følge disse retningslinjene, kan du hjelpe dine kunder å opprettholde sunne og vakre hud rundt øynene og vakre vipper uten risiko for irritasjon eller infeksjon. Det er på tide å forkaste myten om ventetid og omfavne en mer hygienisk og sikker praksis etter vippeextensions-behandlinger. Din kundes øyehelse er det viktigste, og riktig pleie starter fra det øyeblikket de reiser seg fra behandlingsstolen.

 

Denne praksisen har vi utført allerede i flere år, og våre kunder har ikke noe dårligere holdbarhet, heller tvert imot.

Kom igjen! Sett i gang du også. La oss stoppe gamle myter og sikre oss trygge fornøyde kunder❤️